Anne willan'ın kitabından bir tarif...Aslında kestaneli yapmak istemiştim bu pastayı.Evdeki güzelim çilekleri görünce fikir değiştirdim.Çok da iyi yapmışım tadı çok hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tarif çıktı ortaya.Bu mevsimde çileği de nerden buldun demeyin,ben bu pastayı yazın yapmıştım.Çilek mevsiminde denmeniz tavsiye edilir.
MALZEMELER
- 5 Yumurta
- 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı un
KREMA İÇİN;
- 3 kahve fincanı krema
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 250 gr doğranmış çilek
KEKİ ISLATMAK İÇİN ŞERBET;
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- Fırın tepsisini katıyağla yağlayın.Üzerine yağlı kağıdı serip onu da yağlayın.
- Kakao,un ve tuzu ayrı bir kaba eleyin.
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Yumurta sarılarını şekerle 3-5 dakika çırpın.
- Yumurta aklarınıda ayrı bir kapta kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kakaolu karışımının üçte birini yumurta sarılarının üzerine eleyin.
- Yumurta aklı karışımın üçte birini de sarılara ekleyin.Yavaşça karıştırın ki sönmesin.Kalan kakaolu ve yumurta aklı karışımları da aynı yöntemle ve iki kerede katın.
- Karışımı tepsiye yayın.
- 200 derecede 5-7 dakika pişirin. Fazla pişirieniz rulo yapamazsınız.
- Nemli bir kurulama bezini kek fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine serin.
- Keki bu bezin üzerine ters çevirin.Üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın.
- Keki bezle beraber rulo yapın ve bu biçimde soğumaya bırakın.
- Kremayı şekerle çırpın ve çilekleri ilave edin.
- Şerbet için şekerle suyu 1 dakika kaynatın ve soğutun.
- Soğuyan kekin rulosunu yavaşça açın,şerbetle keki ıslatın ,kremayı yayın.
- Keki tekrar sıkıca sarın.Dilerseniz benim gibi çilekli kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder