16 Ekim 2009 Cuma

ÇİLEKLİ RULO PASTA


Anne willan'ın kitabından bir tarif...Aslında kestaneli yapmak istemiştim bu pastayı.Evdeki güzelim çilekleri görünce fikir değiştirdim.Çok da iyi yapmışım tadı çok hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tarif çıktı ortaya.Bu mevsimde çileği de nerden buldun demeyin,ben bu pastayı yazın yapmıştım.Çilek mevsiminde denmeniz tavsiye edilir.


MALZEMELER
  • 5 Yumurta
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım su bardağı un

KREMA İÇİN;

  • 3 kahve fincanı krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 250 gr doğranmış çilek

KEKİ ISLATMAK İÇİN ŞERBET;

  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su
YAPILIŞI

  1. Fırın tepsisini katıyağla yağlayın.Üzerine yağlı kağıdı serip onu da yağlayın.
  2. Kakao,un ve tuzu ayrı bir kaba eleyin.
  3. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Yumurta sarılarını şekerle 3-5 dakika çırpın.
  4. Yumurta aklarınıda ayrı bir kapta kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  5. Kakaolu karışımının üçte birini yumurta sarılarının üzerine eleyin.
  6. Yumurta aklı karışımın üçte birini de sarılara ekleyin.Yavaşça karıştırın ki sönmesin.Kalan kakaolu ve yumurta aklı karışımları da aynı yöntemle ve iki kerede katın.
  7. Karışımı tepsiye yayın.
  8. 200 derecede 5-7 dakika pişirin. Fazla pişirieniz rulo yapamazsınız.
  9. Nemli bir kurulama bezini kek fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine serin.
  10. Keki bu bezin üzerine ters çevirin.Üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın.
  11. Keki bezle beraber rulo yapın ve bu biçimde soğumaya bırakın.
  12. Kremayı şekerle çırpın ve çilekleri ilave edin.
  13. Şerbet için şekerle suyu 1 dakika kaynatın ve soğutun.
  14. Soğuyan kekin rulosunu yavaşça açın,şerbetle keki ıslatın ,kremayı yayın.
  15. Keki tekrar sıkıca sarın.Dilerseniz benim gibi çilekli kremşantiyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder